Mennyt toiminta

Retki vuoden 1918 tapahtumapaikoille 5.5.2018

Ilmoittaudu 23.4. mennessä.

Keväällä 1918 Suomen sisällissodassa Hauhon seudulla käytiin taisteluja kirkon pihalla, pellon pientareilla, sillanpielissä ja tienristeyksissä. Kapinaretkellä hypätään taistelujen tuoksinaan ja koetaan hämäläinen maiseman sellaisena kuin sisällissodan keväänä 1918 – karuna ja kolkkona. Matkalla olemme ikään kuin taistelujoukkojen matkassa. Seuraamme punaisten vetäytymistä kohti itää. Välillä hyökkäämme Hauhon kirkonkylään valkoisten ja saksalaisten matkassa.

Linja-auto starttaa lauantaina 5.5. kello 9:00 Wetterhoffin edestä tilausliikenteen pysäkiltä. Samaan paikkaan palataan noin klo 17. Linja-autossa oppaamme Jouni Lehtonen selostaa tapahtumia ja lukee muistelmakatkelmia ja näytteitä kirjallisuudesta. Välillä jalkaudutaan tutustumaan muistomerkkeihin ja muihin merkittäviin kohteisiin. Pisimmillään kävelyä on muutama sata metriä peltotiellä.

Lounas nautitaan puolen päivän aikaan Hovinkartanossa, vanhassa väentuvassa. Tarjolla on luusoppaa peltilautasilta nautittuna kapinanajan hengessä (saatavilla myös kasvisversio). Jälkiruokana on kahveeta ja korppuja. lltapäiväkahvit nautitaan matkan varrella. Kaikki tarjoilut ovat laktoosittomia.

Retken hinta on 50 euroa jäsenille ja 70 euroa muille osallistujille (sisältää kuljetuksen, opastuksen ja tarjoilut).

Ilmoittaudu retkelle 23.4. mennessä sähköpostilla marke_suontausta@hotmail.com tai puhelimitse (klo 17 jälkeen) p. 050 560 2651. Kerro ilmoittautumisessa lähtijöiden nimet ja mahdolliset ruokarajoitteet. Kun olet saanut vahvistuksen (sähköpostilla tai puhelimessa), että retkelle mukaan pääset, maksa osallistumismaksu Hämeenlinna-Seuran tilille Etelä-Hämeen Osuuspankkiin (FI41 5680 0020 1562 34), viestiksi osallistujien nimet ja tieto ”kapinaretki”.