Mennyt toiminta

Kesäretki Helsinkiin 3.8.2019

Ilmoittaudu 18.7. mennessä!

Hämeenlinna-Seura ry järjestää kesäretken Helsinkiin lauantaina 3.8. Ohjelmassa on opastettu kierros taidemuseo Amos Rexissä sekä lounasristeily saaristossa Royal Linen ravintolalaivalla.

Amos Rexin Ars Fennica 2019 -näyttely esittelee Suomen arvostetuimman taidepalkinnon tämän vuoden ehdokkaiden teoksia. Kierroksen päätteeksi jokaisella kävijällä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan, Ars Fennica -yleisöäänestyksessä. Museossa jää noin tunti aikaa omatoimiseen tutustumiseen tiloihin ja palveluihin.

Museosta siirrytään yhdessä bussikuljetuksella kauppatorille, josta Royal Linen ravintolalaiva lähtee kello 14. Lounasristeilyn kesto on 1,5 tuntia, jonka jälkeen lähdemme paluumatkalle Hämeenlinnaan.

SAARISTON KESÄPÖYTÄ
Silliä & silakkaa (M, G)
Laivan graavattua lohta (M, G)
Kotimaista paahtopaistia (M, G)
Savulohisalaattia (M)
Hedelmäistä broileri-pastasalaattia (L)
Kirkasta perunasalaattia (M, G)
Tomaatti-munakoisosalaattia (M, G)
Marinoituja kasviksia ja mummon kurkkuja (M, G)
Leipäjuustosalaattia (L, G)
Kauden perunoita (M, G)
Tummaa moniviljaleipää, saaristolaisleipää & kuminanäkkileipää (M) & voita (L)
Sinappista salaattikastiketta (M, G)
Kasvissosekeittoa (L, G)
Pulled pork bbq-kastikkeella (M, G)
Paahdettuja perunoita (M, G)
Jälkiruokana mustikkapiirakkaa & vaniljavaahtoa (L)

Retken hinta jäsenille (Hämeenlinna-Seura tai Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistyksen jäsenyhdistykset) 60 euroa, muille 75 euroa. Hämeenlinna-Seuran jäseneksi voi liittyä 12 euron hinnalla. Hinta sisältää matkat, sisäänpääsyn ja opastetun kierroksen Amos Rexissä sekä lounasristeilyn (buffetpöytä ja jälkiruoka). Hintaan ei sisälly mitään juomia. Jokainen voi ostaa haluamansa juomat ravintolalaivassa itse.

Lähtö Wetterhoffin edestä Hauhon Liikenteen tilausajolla kello 9.45. Paluu samaan paikkaan noin 17.30.

Ilmoittautuminen 18.7. mennessä osoitteeseen: retket@hameenlinna-seura.fi. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä lähtijöiden nimet ja erityisruokavaliot sekä tieto siitä, ovatko lähtijät Hämeenlinna-Seuran jäseniä. Liitä mukaan museokäyntiä varten tieto siitä, jos on museokortin haltija; eläkeläinen tai opettaja (OAJ-kortilla); tai opiskelija, työtön tai alle 30-vuotias.

Retkelle mahtuu enintään 25 lähtijää. Ilmoittautuneille toimitetaan sähköpostiin ohjeet retken maksamisesta.